top of page

Bruidstaarten en sweets

De bruidstaart is al eeuwenoud en symboliseert het vieren van het begin van het nieuwe leven. Een symboliek die natuurlijk perfect bij een bruiloft past. De bruidstaart wordt vaak direct na de ceremonie aangesneden door het bruidspaar maar kan ook als dessert bij het diner worden geserveerd. Er zijn ontzettend veel stijlen bruidstaart mogelijk en dan is er natuurlijk de keuze uit de combinatie met kleine zoetigheden zoals cupcakes, cakepops, kleine taartjes en gebakjes. Maar in Limburg zijn de Limburgse vlaaien natuurlijk ook héél goed te gebruiken als bruidstaart.

bruiloft-limburg-sweets-sweets&bites

Bij Sweets & Bites draait alles om het creëren van een onvergetelijke smaakbeleving op jullie bruiloft!

Bruidstaart_Limburg_Sweetart

Jullie idee, is mijn taak. Wil je naked, wit, zwart of een paarse taart. Niks is mij gek genoeg. Ik denk graag met jullie mee en ga een uitdaging niet uit de weg.

Delicataart_Tamara

maakt met veel liefde jullie bruidstaart en/of gebak op maat en met verse producten. Mijn passie: geheel naar jullie wens het zoete gedeelte van jullie droomdag creëren. 

Stijlen bruidstaart

We plaatsten eerder een blog over de verschillende stijlen bruidstaart die mogelijk zijn. Van traditionele 3-lagen taart met fondant in alle thema’s tot de naked of semi-naked taart met fruit of bloemen. Het is ook mogelijk om een klein bruidstaartje om aan te snijden te nemen en dit te combineren met ‘sweets’ zoals cupcakes, brownies, donuts, cakepops en andere kleine zoetigheden. 

Styling table of sweet table

De combinatie van verschillende kleine zoetigheden wordt ook wel een sweet table genoemd. Wanneer de bruidstaart het ‘middelpunt’ van de tafel blijft en de andere zoetigheden met name extra zijn, hebben we het over een styling table. 

Aansnijden bruidstaart

Traditioneel gezien snijdt het bruidspaar samen het eerste stukje aan waarbij de bruidegom zijn hand bovenop de hand van de bruid houdt. Het eerste stukje taart wordt door het bruidspaar gedeeld. Vervolgens snijdt iemand anders de rest van de taart aan om ervoor te zorgen dat alle gasten kunnen genieten van een stukje bruidstaart.

Alternatieven bruidstaart

Houden jullie niet van zoet maar vinden jullie het wel leuk om het proost- en taartmoment in jullie dagindeling op te nemen? Er zijn tegenwoordig veel alternatieven voor een bruidstaart, denk eens aan een taart van kazen met een kaasbuffet of een ander hartig alternatief. In plaats van bruidstaart, zou een ijsbuffet bij een zomerse bruiloft ook een leuk alternatief kunnen bieden.

bottom of page