top of page

Eten en drinken bruiloft

Voor velen misschien wel het belangrijkste onderdeel van de dag: het eten en drinken op de bruiloft. Afhankelijk van de trouwlocatie en de wensen van het bruidspaar, kan en mag het om hier zelf keuzes in te maken. Waar trouwlocaties vaak vaste menu’s aanbieden (van shared dining tot fine-dining en van barbecue concepten tot buffetten), kan bij een bruiloft cateraar (bijna) alles. Maar niet alleen het eten is van belang, wellicht is een cocktailbar of champagnewall nog wel een leuke toevoeging aan jullie dag.

 

Voor bruidstaarten en andere zoetigheden, hebben we een aparte categorie gemaakt.

Catering_pizza_pello

Pello Pizza verzorgt Italiaanse catering in Napolitaanse stijl voor jouw bruiloft. Een stukje Italië in Zuid-Limburg.

Bruiloft_catering_limburg

Al ruim 12 jaar werken we met veel passie op bijzondere en feestelijke locaties. Wij leveren catering op maat en dragen er zorg voor dat jouw feestelijke wensen in vervulling gaan.

Smaakvol_catering_bruiloft

Op zoek naar de beste bruiloft catering? Trouwen doe je niet iedere dag en moet tot in perfectie georganiseerd worden. Jullie mooiste dag is er eentje om nooit te vergeten.

a635516132ac775a190ae737db4aab2e - Ruben Kraak.jpg

De ultieme koffiebeleving waarbij alles tot in de puntjes is verzorgd, dat is Coffee on Wheels Limburg.

Cocktail_barman

Cocktails are always a good idea! Jan Dirk en zijn team zorgen voor een waar cocktail feestje op jullie bruiloft. 

Tips voor eten en drinken op jullie bruiloft

Probeer te bedenken op welke momenten je op een normale dag eet en bekijk dit samen met de dagindeling van de bruiloft. Start je vroeg met haar- en make-up? Verzorg dan een ontbijt voor degene die aanwezig zijn. Trouwen jullie rond lunchtijd? Geef dan bij de gasten aan of er lunch verzorgd wordt. Dat geldt natuurlijk ook voor gasten die eventueel later aansluiten voor- of na het diner. Wanneer je eten en drinken voor je gasten verzorgd, is het slim om vooraf in een RSVP te vragen naar dieetwensen en/of allergieën zodat de trouwlocatie of cateraar hier rekening mee kan houden.  

Hoeveel eet en drinkt een gast op een bruiloft?

Dat blijft een lastige inschatting natuurlijk, afhankelijk van de gasten die je uitnodigt en voor welke tijdsduur. Gemiddeld zal een bruiloft gast zo’n 2 tot 3 drankjes per uur nuttigen. Bij de een zullen dit er meer zijn, bij de ander iets minder. Dat geldt tevens voor het eten van hapjes tijdens een feestavond. Je rekent ongeveer op 4 à 5 hapjes per persoon wanneer je er vanuit gaat dat je gasten al gedineerd hebben. Wanneer je feest langer duurt, kan er nog een extra (midnight) snack gerekend worden.

Catering op jullie bruiloft

Van foodtruck met streetfood, tot livecooking met de BBQ en van een Italiaanse pizza-oven tot een Limburgs buffet. Met catering op jullie bruiloft kan je ervoor zorgen dat het eten en drinken helemaal bij jullie en bij jullie trouwdag past. Hoe je de geschikte cateraar vindt? Ga proeven! Vaak is het mogelijk om een keer eerder te bestellen of ergens te proeven. De cateraar kan gedurende de dag ook andere hapjes en drankjes verzorgen.

bottom of page