top of page

Trouwringen & Juwelen

Trouwringen zijn niet zomaar sieraden; ze zijn een symbool van verbondenheid en eeuwige liefde. Traditioneel zijn trouwringen gemaakt van kostbare metalen zoals goud of platina, maar moderne trouwringen omarmen steeds vaker unieke metalen en ontwerpen die jullie stijl weerspiegelen. Van klassieke diamanten tot gedurfde kleurrijke edelstenen, trouwringen komen in alle vormen en maten. Hebben jullie er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om zelf jullie trouwringen te smeden? 

 

Ben je nog niet verloofd, maar wil je jouw partner ten huwelijk vragen? Ook dan vind je hier de leveranciers voor de mooiste verlovingsringen! 

 

Goudsmederij_bruiloft_trouwringen3

Op zoek naar bijzondere trouwringen? Bij Goudsmederij Bommel zijn jullie aan het goede adres. 

Shirley_ontwerper_juwelen_limburg

Shirley vertaalt persoonlijke verhalen naar handgemaakte juwelen. Zo worden jullie trouwjuwelen niet alleen uniek maar ook een bijzondere herinnering aan jullie verhaal.

Kies de perfecte trouwring

De trouwring is het symbool van jullie eeuwige liefde voor elkaar. Je trouwring draag je elke dag, dus zorg ervoor dat hij comfortabel is en tegen een stootje kan. Bedenk ook goed welk budget je over hebt voor de trouwring, maar zeker ook over de stijl die hierbij past. De ring draag je voor de rest van je leven, dus kies een stijl die bij jou past en die het waard is om een budget aan uit te geven.

Personaliseer je trouwring

Overweeg het personaliseren van de ring met inscripties, gravures of speciale details die voor jullie betekenisvol zijn. Als je de trouwdatum wilt graveren in je trouwring, zorg dan ervoor dat je 100% zeker weet dat de trouwdatum ook vastligt bij de locatie en je andere leveranciers. 

Aan welke kant draag je jouw trouwring?

In veel culturen wordt de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand gedragen. Dit komt voort uit de oude overtuiging dat de ader van de ringvinger, de 'vena amoris' of 'ader van liefde', rechtstreeks naar het hart leidt.
 

Echter, in sommige landen, zoals in delen van Europa en in de Verenigde Staten, wordt de trouwring ook aan de ringvinger van de rechterhand gedragen. Dit kan cultureel bepaald zijn of simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Het belangrijkste is dat je draagt wat voor jou en je partner het meest betekenisvol is. Bespreek het samen en kies de hand en vinger die voor jullie beiden het meest speciaal voelen.

bottom of page