top of page

Trouwkleding

Het uitzoeken van de trouwkleding is een van de leukste belevenissen in de voorpret naar jullie bruiloft. Van klassiek tot eigentijds, onze leveranciers hebben prachtige jurken, pakken en accessoires die elke bruid en bruidegom laten stralen op hun speciale dag. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontwerpen, en vind de perfecte outfit waarmee je een verpletterende indruk achterlaat bij jouw aanstaande.

bruiloft-limburg-suitacademy2.jpg.jpg

Bij Suit Academy creëer je, samen met ons, een eigen trouwpak met keuze uit meer dan 3000 stoffen van de beste Engelse en Italiaanse wevers. 

Herenmode_bruiloft_Limburg

Stijlvolle mode, bewust gekozen voor duurzaamheid en regionaal vakmanschap. Michel kent het verhaal achter de producten en vertelt er graag meer over.

Bruidsmode_Fraulein

In het hart van Heinsberg (Duitsland) word je verwelkomd in een prachtige bruiloftswereld.

Wat kost een trouwpak?

Wanneer je in Limburg een trouwpak op maat uitzoekt, kunnen de kosten variëren tussen de 900 en de 2000 euro. Uiteraard zal hierin een 3-delig kostuum prijziger zijn dan een 2-delig pak. De keuze voor materialen en stoffen heeft ook een grote invloed op de prijs.

Wat kost een trouwjurk?

De kosten van een trouwjurk kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, de ontwerper, de stof, de complexiteit van het ontwerp en de details. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van een trouwjurk in een bruidswinkel ergens tussen de €500 en €5000 of zelfs meer kan liggen, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Het is verstandig om verschillende winkels te bezoeken en prijzen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Hoe kies ik de perfecte trouwjurk?

Blader door trouwmagazines, online platforms zoals Pinterest en bruidsmode-websites om een idee te krijgen van verschillende stijlen, silhouetten en details die je aanspreken en bij jou passen. Denk ook goed na over waar en wanneer je trouwt, evenals het thema van je bruiloft. Een strandbruiloft vereist bijvoorbeeld een andere stijl dan een formele kerkelijke ceremonie. Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven aan je trouwjurk, inclusief eventuele accessoires en aanpassingen. Houd rekening met de kosten van accessoires zoals een sluier, sieraden, schoenen en lingerie en communiceer dit goed naar de bruidsmodezaak, je wilt immers niet verliefd worden op een veel te dure jurk.

Tips bij het uitzoeken van een trouwkostuum

Wanneer je als bruidegom een pak gaat uitzoeken, is het belangrijk om je ten eerste te oriënteren op de stijlen en stoffen die je aanspreken. Vervolgens is het ook goed om de stijl af te stemmen op het thema en de trouwkleding van je partner. Op de foto’s zul je bijvoorbeeld zien wanneer jouw hemd spierwit is maar de jurk van je partner niet. Uiteraard zal de specialist je hierin adviseren.

bottom of page