top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Bruidstaarten - welke stijl past bij jullie?

Misschien wel een van de leukste dingen wanneer jullie aan de slag gaan met het plannen van jullie bruiloft is het uitzoeken van de bruidstaart. Zowel qua smaken als qua stijlen is eigenlijk alles mogelijk.


Eclairgebak, een bekende leverancier van bruidsgebak in Limburg, kan ons de volgende voorbeelden laten zien:


Crème bruidstaart: 

Decoratie van een rijke vanille crème mogelijk af te werken met mooie sjablonen, bloemen of golvend rijstpapier. Bruidstaart klassiek

Bruidstaart creme


Bruidstaart Semi-naked: 

Zeer dunne decoratie van een rijke vanille crème. In deze stijl is de biscuit of cake door de decoratie heen te zien. Een mooie ambachtelijke stijl goed te combineren met vers fruit, chocoladedrip of bloemen.


Bruidstaart semi-naked

Bruidstaart in Amerikaanse stijl: 

Een bijzondere stijl waarbij decoraties met de hand worden gespoten of met sjablonen van icing worden aangebracht. De bruidstaart in Amerikaanse stijl is mogelijk met satijnlint.


Bruidstaart decoratie


Bruidstaart in Engelse stijl: 

Naast de (semi-)naked cake, nog altijd een van de meest voorkomende bruidstaarten is in Engelse stijl. Deze stijl houdt in dat er wordt gewerkt met zeer dun uitgerolde rolfondant waarmee je veel verschillende stijlen kunt creëren.Bruidstaart met styling table

Bruidstaart styling

Bloemen op de bruidstaart

Je ziet dat bloemen vaak als decoratie gebruikt worden bij bruidstaarten, sweet tables en styling tables. Er is keuze uit eetbare bloemen en verse bloemen. Eetbare bloemen worden op ambachtelijke wijze gemaakt van suiker en daarom dus mogelijk in alle stijlen en kleuren. Wanneer jullie kiezen voor verse bloemen, is dit natuurlijk helemaal te matchen met bijvoorbeeld het bruidsboeket. Dit wordt afgestemd met de bloemist en elke bloem komt met een flower-pic in de taart terecht.


Bloemen bruidstaart
コメント


bottom of page