top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Trouwlocatie Kasteel Daelenbroeck

Welkom bij het magische Kasteel Daelenbroeck, een familiebedrijf waar Ger Meijers en zijn familie sinds 1993 in eerste instantie de Hoofdburcht openden. In deze oude burcht worden jullie a.s. zondag ontvangen - met koffie van Coffee on Wheels Limburg en een heerlijk stukje Limburgse vlaai. 


Maar het kasteel was niet het eerste waar Fam. Meijers mee bezig was, in ‘87 openden zij het Boshotel in Vlodrop, ook nog altijd een ideale uitvalsbasis als jullie meer gasten willen laten overnachten. 


Trouwen in het kasteel

Terug naar Ger: we interviewden hem voor podcast en vroegen hem o.a. Wat hij het mooiste deel van het kasteel vindt. Daar is hij duidelijk in: de oude gewelven uit de 14e eeuw, want daar zit het karakter van het kasteel van vroeger. Trouwen in dit kasteel geeft dan ook echt de sfeer die daarbij hoort. 


Bruiloft kasteel limburg
Foto door Carol Eijck Photography


Maar in Limburg zijn natuurlijk tal van kastelen om in te trouwen. Hoe Kasteel Daelenbroeck zich anders in de markt wil zetten? Het familiebedrijf zorgt voor de informele setting. De familiaire sfeer voel je, waardoor het kasteel niet chique en luxe maar juist heel toegankelijk is. Plus naast een trouwlocatie is er een hotel waar jullie en jullie gasten met 48 personen kunnen slapen. En dan heb je de hotels in de omgeving nog niet meegerekend. 


Bruiloften met internationale gasten

Die situatie is vooral ideaal wanneer er grote gezelschappen internationale gasten zijn, maar de ligging vlak aan de grens zorgt ook voor een groot aantal Duitse bruiloften. Of die anders zijn? Zeker, een Duitse bruiloft wordt over het algemeen anders vormgegeven: gasten blijven vaak de hele dag, diner is in buffetvorm en er zijn veel spelletjes en speeches voor het bruidspaar. Op het feest is er rond 12.00 uur standaard een middernachtsnack. 


Voor Ger en zijn familie maakt het niet uit, hij houdt van de afwisseling in zijn werk en zorgt graag voor zijn gasten. 


Tot slot hebben we hem nog een aantal keuzes voorgelegd: 


This or that - Wedding edition

Grote of intieme bruiloft? Intiem 

Eigen locatie of trouwlocatie? Trouwlocatie 

Binnen of buiten? Buiten

Shared dining of 3-gangen? Shared dining

Wijn of bier? Wijn

Taart of vlaai? Taart

Zuurvlees of knien in ‘t zoer? Zuurvlees

Benieuwd naar de toelichting van zijn keuzes? Luister de podcast op ons Spotify kanaal.


Locatie Wedding Experience

Bekijk Kasteel Daelenbroeck als trouwlocatie tijdens de Wedding Experience op zondag 3 maart en maak kennis met Ger en zijn team. Tijdens de trouwbeurs wordt 3 keer een rondleiding door het kasteel gegeven. 


Comments


bottom of page