top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Van Chocolade naar Trouwambtenaar 

Het bijzondere verhaal van Mirjam Schroeder uit Kerkrade


Ze is een (lokale) bekendheid met haar bedrijf ‘the Chocolate Company’ in Kerkrade maar de liefde, liefde voor mensen, liefde voor taal, zijn 3 dingen die ze al haar hele leven koestert. Altijd al verweven in haar werk, maar nu heeft ze de stap gezet er écht haar werk van te maken. Mirjam is nu te boeken als TrouwambtenaarTrouwambtenaar_Limburg
Mirjam met hart en ziel


BABS of Trouwambtenaar

Je hoort deze termen vaker als je je verdiept in het huwelijk, maar wat is nou het verschil? Eerst even de afkorting BABS, deze staat voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Dit is dus iemand die jullie mag trouwen. Als BABS ben je beëdigd bij de rechtbank, dit betekent dat je officieel goedkeuring hebt om huwelijken te voltrekken. Een BABS is in dienst van de gemeente. En dat geeft direct het verschil aan met een (zelfstandig) trouwambtenaar: deze is niet in dienst van de gemeente en begeleidt het ceremoniële huwelijk. Ook dan ben je nog verplicht te trouwen bij de gemeente, maar wanneer je kiest voor een ceremonieel huwelijk, heb je veel meer inspraak op de inhoud van de ceremonie. Er zijn overigens ook BABS-en die ook zelfstandig Trouwambtenaar zijn, dit geldt ook voor Mirjam. 


Mirjam met Hart en Ziel

Als BABS bijdragen aan één van de mooiste dagen van twee mensen, dat is waar Mirjam voor gaat. Haar bedrijfsnaam is niet voor niks Mirjam met Hart en Ziel. De dag waarop ze 'ja' tegen elkaar zeggen. Niet zomaar een besluit. Een besluit vol durf en lef. Vol overtuiging. Je gaat nogal iets aan met elkaar. Als twee mensen voor elkaar kiezen, dan zeggen ze 'ja' tegen elkaar en ook tegen alles wat nog op hun gezamenlijke pad zal komen. 


Wat zij daar zo bijzonder aan vindt?

Twee mensen met hun eigen achtergrond, hun eigen ontwikkeling, hun dromen en hun eigen karakters, en die dan samen hun weg vervolgen, verdienen een mooi verhaal. Met verschillen en overeenkomsten die leiden tot een gezamenlijk leven. Een verhaal dat recht doet aan de 2 hoofdpersonen, dat herkenbaar is voor de gasten, maar dat misschien ook wel wat nieuwigheden oplevert. Een verhaal waar de energie vanaf spat. Maar vooral ook een verhaal dat raakt. Lief, grappig, eerlijk. Ook geliefden die er niet meer zijn, worden niet vergeten op deze dag. Natuurlijk krijgen ook familieleden en vrienden de ruimte om bij te dragen aan de ceremonie. Want wat is er nou beter en fijner dan de mensen waar je het meest van houdt een rol te spelen bij deze belangrijke stap?


De huwelijksceremonie

Het wordt een ceremonie die iedereen onthoudt, waar men daarna nog over praat. Het liefdesverhaal is een samenwerking tussen de twee geliefden en mij. En als het gewenst is van meerdere mensen. 


Comments


bottom of page