top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Hoe zorg je voor een zorgeloze huwelijksceremonie? 


Dag dag van de bruiloft

Dan is het zover, jullie lang verwachte dag is aangebroken, vroeg wakker worden, kriebels in je buik. Als het zover is, hoop ik, dat jullie die ochtend in ieder geval het gevoel hebben dat jullie ceremonie zorgeloos gaat zijn. Dat heb ik immers beloofd, dus dat betekent voor jullie alleen maar genieten van het moment. 


Voorbereiding van de trouwambtenaar

Hoe ik me voorbereid op de dag van jullie bruiloft? Ik ben in ieder geval ruim op tijd aanwezig, ik ben er om de gasten mee te ontvangen, leuk om alvast hier en daar een praatje te maken. Als het dan tijd wordt voor de ceremonie, verzoek ik de gasten plaats te nemen, zodat we langzaam kunnen beginnen. 


Begin van de huwelijksceremonie

Er staat een fijn muziekje op, dat we samen hebben uitgezocht en iedereen gaat lekker zitten.De bruidegom staat dan al voren bij mij, óf maakt ook een entree op een speciaal door hem gekozen nummer, we nemen rustig de tijd. Het kan ook dat een bruidegom met zijn moeder, zijn oma of misschien wel de kinderen binnenkomt. 


Daar komt de bruid..

Dan zijn we langzaam klaar voor de entree van de bruid, ik verzoek iedereen, indien mogelijk, te gaan staan en haar lied begint. Tegen de bruidegom zeg ik op dat moment, je mag je nu omdraaien want daar komt je bruid. Vanzelfsprekend altijd een fantastisch moment, als bruid en bruidegom elkaar aankijken, hebben zij meestal alleen nog oog voor elkaar. Zo’n magisch moment ik ben er dol op. 


Verhaal van de liefde

Ik begin met een welkomstwoord en vertel daarna uitgebreid het verhaal van jullie liefde, dat ik de afgelopen tijd met zorg heb samengesteld. Een samenstelling uit jullie verhalen, de vragenlijsten die jullie hebben ingevuld en de informatie die ik van dierbaren heb verzameld. Samen tot een mooie geheel gevormd met een beetje humor en zeker emotie. Ik vind het enorm belangrijk dat het allemaal heel persoonlijk is en precies zoals dat bij jullie past.


Trouwambtenaar Limburg

Het officiële deel van de ceremonie

Daarna gaan we over tot het officiële gedeelte, de geloftes, het Ja-woord, de ringen, de kus. Allemaal precies zoals we het besproken hebben, met of zonder leuke extraatjes, helemaal jullie stijl. Na dat ook het tekenen van de aktes achter de rug is en we hebben stilgestaan bij het bijzondere moment, zijn we langzaam aan het einde gekomen. Ceremonie bruidspaar applaus


Tijd om te proosten!

Ik nodig jullie gasten uit om te gaan toasten en jullie snijden de taart aan.. Als iedereen dan lekker bij elkaar staat vragen jullie je misschien af, waar ik ben…ik ben dan rustig weggegaan en hoop dat jullie nog een fantastisch feest hebben.


Namens Saskia:

Ik kijk ernaar uit jullie liefdesverhaal te vertellen en deel uit te maken van deze bijzondere dag in jullie leven. Laten we samen een herinnering creëren die net zo uniek is als jullie liefde. 

Veel Liefs Saskia


Comments


bottom of page