top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Hoe bewaar ik mijn bruidsboeket na de bruiloft? 

De vraag die Rianne - inmiddels eigenaresse van RAW Creation - zichzelf stelde voorafgaand aan haar eigen trouwdag op 22 oktober 2022. 


“Al voor deze tijd was ik met het idee aan het stoeien om mijn bruidsboeket tastbaar te houden en als herinnering te bewaren." 


Opties om bruidsboeket te bewaren

Uiteraard kwamen allerlei ‘standaard’ DIY-uitwerkingen voorbij. Zoals het ondersteboven drogen, de bloemen te persen, de bloemen onder een stolp  bewaren of het in te lijsten. Aangezien mijn man en ik niet van de foto’s zijn vond ik een ontwerp voor aan de muur een mooi idee. 


Bloemen op doek

Vanuit mijn opleiding ‘Master of arts’ waren hier natuurlijk al talloze creaties en technieken voor en ook zo werd ik geïnspireerd door een Japanse kunstenaar. Hij verwerkte de bloemen op doek en lijsten ze in. Dit was hét idee en zo wilde ik mijn boeket verwerken. Nadat ik mij verdiept had in verschillende drogings technieken vond ik het tijd om te gaan oefenen. Bruidsboeket preparen inlijsten


Eerste opdracht

Mijn eerste opdracht was dan ook van mijn schoonheidsspecialiste die in juni daarvoor ging trouwen. Nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken en haar had gevraagd of ik haar boeket mocht verwerken, is het balletje gaan rollen. Ik werkte met plezier aan het doek en ik kreeg er energie van. Via mond- op- mond reclame kwamen mensen van binnen en buiten mijn vriendenkring met de vraag of ik ook voor hen een lijst kon verzorgen. Toen de schoonvader van mijn beste vriendin overleed, mocht ik deze bloemen verwerken. Zo ontstond ook de liefde om in deze branche de bloemen te prepareren.


Bloemen prepareren

September 2023 heb ik de knoop doorgehakt. Raw Creation werd een feit en kreeg 100% mijn aandacht. Onder deze naam prepareer ik bijzondere boeketten/bloemen op verschillende manieren en met verschillende technieken.Bruidsboeket prepareren


En wat zij het allermooiste vindt aan haar werk?

“Het mooiste van mijn job zijn de contacten die je legt met mensen, het netwerken in een van de leukste branches en het ieder keer starten met een schoon doek."

Ieder boeket, iedere bloem en iedere wens is anders waardoor ik talloze creaties kan maken. Het verveelt geen moment. De afwisseling van verschillende materialen blijft leuk want ik maak alles zelf. 


Maar het bijzonderste moment blijft wanneer je het product aflevert.

Vaak komen emoties los en wanneer dat gebeurt en je ziet de twinkeling, of de traan, in de ogen. Dan weet ik dat mijn job geslaagd is. Het is dankbaar en liefdevol werk.

Comments


bottom of page