top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Een bruiloft ceremonie vertelt een verhaal

Wanneer je eerder een bruiloft ceremonie hebt meegemaakt, weet je dat er heel veel in verteld wordt, met name wanneer je een ceremoniespreker of zelfstandig trouwambtenaar aan het woord hebt gezien. Persoonlijke verhalen, quotes, input van vrienden en familie.. maar hoe komt zo’n ceremonie tot stand? Wat gebeurt er allemaal in het voortraject om zo’n ceremonie te kunnen vormgeven? Jeanny van Bij Bijzondere Momenten neemt je graag mee.


Bruidspaar lacht om grappig moment tijdens huwelijksceremonie


Kennismakingsgesprek met het bruidspaar

Natuurlijk draait het altijd om het hebben van een klik, het eerste gesprek met een bruidspaar ziet zij dan ook als een boek dat geopend wordt. In het kennismakingsgesprek leert de trouwambtenaar jullie als koppel kennen, maar ook andersom. De werkwijze van de zelfstandig trouwambtenaar wordt besproken en de opties hoe een ceremonie eruit kan zien. Zo kunnen jullie een bijdrage aan de inhoud leveren natuurlijk, maar misschien zijn er nog meer mensen in jullie omgeving.


Persoonlijke verhalen

Jullie als koppel en als persoon goed leren kennen doet ze niet alleen door met jullie in gesprek te gaan. Het allerleukst vindt Jeanny het wanneer er ook info wordt aangeleverd door vrienden en familie. Net even die ene herinnering of dat grappige moment kan voor hilarische, emotionele en memorabele momenten bij de huwelijksceremonie zorgen. Dat is hoe de ceremonie persoonlijk wordt in plaats van een standaard verhaal. Het is jullie huwelijk en daar hoort jullie verhaal bij! En bij dat verhaal kan alles.. alles, ja (bijna! ;-)) echt alles.


Muziek bij de huwelijksceremonie

Er zijn een aantal momenten tijdens een ceremonie waar muziek gespeeld wordt, dit kan live muziek zijn (lees ook: 7 redenen waarom live-muziek tijdens de ceremonie door Aimee Baars) maar ook van een muziekbox. Ook hier weer geldt de ‘regel’ - kies vooral de muziek die jullie leuk vinden en die momenten in jullie leven met elkaar markeert. Misschien houden jullie wel van hardrock of Carnavalsmuziek? Dan is dat altijd de juiste keuze, omdat het bij jullie hoort.


Muziek staat daarbij garant voor het leveren van Bijzondere Momenten, en daar wil Jeanny er graag een aantal van uitlichten:


En toen zong ik……

Ik had thuis afgesproken met een bruidspaar en werd getrakteerd op een

heerlijke lunch. Het was een gezellig gesprek en toen het onderwerp muziek aan de orde kwam vertelden ze dat de zoon van de bruidegom de ceremonie zou opluisteren. Omdat ik zelf ook al jaren zing en erg van muziek houdt was er gespreksstof alom. Toen kwam de bruid met het idee om mij samen met hun zoon “One” zou zingen van U2 en Mary J.Blige. Die zag ik niet aankomen………

Echter ik besloot het te doen. Aan het eind van de ceremonie gooide mijn toga uit en samen zongen we “One”. De week erna viel me een heerlijke bloemenruiker ten deel en een lief dank je wel.


En hij stond op..

Tijdens het huwelijk van 2 kappers luisterde het koor van 1 van beiden de

ceremonie op. Het was een hele gezellige ceremonie waarbij hun medewerkers hun getuigen waren. Tijdens “The Rose” van Bette Midler stond hij plots op. Ik dacht nog: ”Hij gaat staan zodat hij ’t goed kan zien en horen”.


Mijn en ieders verbazing was groot toen hij solo begon te zingen. Zijn lief barstte in tranen uit. Om nooit te vergeten.


Liefde vertaalt in gebarentaal..

Na de voltrekking van een huwelijk werd ik uitgenodigd, samen met

muzikanten en fotograaf, om een toast uit te brengen en taart te eten.

We zaten een beetje zijdelings en het was prachtig om te zien dat 1 van de

bruidegommen, die doof was, een lied vertolkte in gebarentaal. Heel bijzonder.


Muziek vertelt wie jullie zijn.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page