top of page
  • Foto van schrijverMichelle Hellebrand

Dinertafels op jullie bruiloft


Wie z’n Pinterestbord rondom de bruiloft bekijkt, komt vast en zeker heel wat mooie afbeeldingen van dinertafels tegen. Het stylen van dinertafels op bruiloften is een vak apart. Hierin kan Wedding Stylist Anne van Anne’s Mooiste haar volledige passie in kwijt. Met haar jarenlange ervaring als (bruiloft)bloemist, is een diner setting naast alle andere bruiloft bloemen een plek om helemaal ‘los’ te gaan. 


Bloemen verwerken in jullie diner styling

Het bruidsboeket is leidend in al het bloemwerk voor jullie bruiloft. Heel tof is het daarom om juist de bloemen en het kleurenpalet van het bruidsboeket terug te laten komen in de diner-styling. 


Bruiloft diner klassiek


Wanneer je tijdens het diner extra wil uitpakken, kunnen hier nog andere bijzondere bloemen of kleuren bij toegevoegd worden.


Lange of ronde tafels

Afhankelijk van de sfeer die jullie willen creëren (en de mogelijkheden op locatie) kiezen jullie voor lange of ronde tafels. Daarnaast is het belangrijk wat er gegeten wordt.


Wanneer jullie lekker lang tafelen met bijvoorbeeld shared dining gerechten, komen er vaak grote planken en veel schaaltjes op tafel. Dat bepaalt de grootte en plaatsing van bloemen, kaarsen, kandelaren, cilinders etc. Kies je voor een menu, dan kun je veel meer uitpakken met veel bloemwerk en styling items. Waar je bij een ronde tafel vaak een mooi uitbundig bloemstuk in het midden plaatst, in de hoogte werkt of minimalistisch met kleine vaasjes, wordt bij lange tafels vaak in de lengte gewerkt, zo wordt gewerkt met een afwisseling tussen groen in de vorm van guirlandes, losse vaasjes of kleine bloemstukken. Hiertussen wordt weer gewerkt met verschillende kaarsen of kandelaren voor de romantische sfeer. 


Bruiloft lange tafel

Bloemstuk diner


Stationery op maat

Een echte aanvulling op de tafelstyling van jullie bruiloft is op maat gemaakte stationery, helemaal passend binnen jullie bruiloft thema. Denk hierbij aan menukaarten (per persoon of in het midden), naamkaartjes maar ook tafelnummers. Hoe persoonlijker, hoe leuker. Menu bruiloft diner


Kleuren in stijl bruiloft

Als je het dan over thema’s hebt, komt daar ook vaak een kleurenpalet bij kijken. Dit kan terugkomen in een gekleurd servet of loper, maar kan zeker ook in materiaalgebruik.

Kleur zit natuurlijk niet alleen in stof, ook worden hier de bloemen en zelf kleuren kaarsen op aangepast.


Eigenlijk zorgt de styling ervoor dat jullie bruiloft helemaal persoonlijk wordt en past bij wie jullie zijn. Daarin zijn geen vastomlijnde regels, maar doen Wedding Stylistes het graag net even anders dan anders. Zoals op de plaatjes die terug te vinden zijn in dit blog. 


Benieuwd hoe je nou zelf voor de juiste diner setting kan zorgen? Op 3 maart geeft Anne doorlopend workshops ‘Dinertafels stylen’ en kijkt ze graag mee om van jullie diner setting jullie eigen Pinterest-plaatje te maken!

Comments


bottom of page