FBLS klein-11.jpg
croix.png

Trouwen in het klooster van de 21e eeuw!

Trouwen in de kerk is iets dat we tegenwoordig niet meer veel zien, maar gelukkig is daar het gemeentelijk ceremonieel huwelijk voor in de plaats gekomen. 

Een ceremonie in een het klooster vand de 21 eeuw in Hoogcruts, Noorbeek. Een prachtige trouwlocatie met een bijzondere geschiedenis. 

FBLS klein-9.jpg

Waarom Trouwen bij Croix Hoogcruts?

Zoeken jullie een serene plek vol bezieling voor jullie huwelijksvoltrekking? Dan is Croix Hoogcruts de plek voor jullie! De oude kapel is door zowel haar rijke religieuze historie als door haar doorleefde karakter het perfecte decor voor een intieme ceremonie van grootse betekenis. Het is ten slotte een plek die eeuwen geleden gebouwd is om samen te reflecteren op het leven en de liefde te vieren. Wat mooier dan deze traditie voort te zetten op jullie eigen manier?

Croix-preview-eighty8things-HR-6.jpg

Een bijzondere locatie...

Op zoek naar een plek met een rijke geschiedenis? Nou, dan zijn jullie bij Croix Hoogcruts aan het juiste adres. Uit historische bronnen blijkt dat in de kapel al in de vijftiende eeuw heilige ceremonies werden voltrokken. Hoe deze kapel en de naam van het gelijknamige gehucht tot stand zijn gekomen is trouwens een bijzonder verhaal op zichzelf. Een herder op pad met zijn schapen kreeg op deze hooggelegen plek een visioen van een wonderlijk kruis. Het was zo overweldigend dat zelf de schapen op de knieën vielen. Dat was aanleiding er een kapel te bouwen en het plaatsje Hoogcruts ten noemen naar ‘Hoog Kruis'. Later werd de kapel uitgebreid tot klooster.

 

Kloosterlingen leefden hier hun leven aan de hand van een aantal waarden. Bij Croix Hoogcruts worden deze waarden nog steeds hoog in het vaandel gedragen. Zie het als de kloosterlessen uit het verleden die toegepast worden op een eigentijdse manier.

 

Wat die waarden zijn? Stilte en eenvoud zijn de randvoorwaarden om aandachtig in het leven te staan. Door met liefdevolle aandacht aanwezig te zijn, beleven we een situatie veel intenser en gerichter. Door herhaaldelijk aandacht te geven aan wat we belangrijk vinden, vergroten we de aanwezigheid ervan in ons leven. Wie wil dat nou niet? Af en toe reflecteren en bezinnen op het leven om vervolgens verder te groeien hoort daar ook bij.

 

Wat helpt bij dit alles? Volg wat meer het ritme van de natuur. Eten en leven met de seizoenen mee. Maar vooral ook de betekenisvolle dingen in het leven vieren. En wat is waardevoller dan het vieren van de liefde van twee mensen voor elkaar!

Pop-up bruiloft bij Croix Hoogcruts

Trouwen op deze bijzondere locatie kan al voor €3250,-

inclusief styling, bruidsbloemen, organisatie, taart, toost en borrel.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met FBLS Weddings! 

FBLS klein-17.jpg
HX_logo_wit_600.png
ESC wit.png
fbls-logo-transparant.png